gama_baner

За повече информация:

ГАМАТЕРМ ООД
тел.: 0882 285 230
тел.: 02 444 87 78

Професионални термографи

Откриване на теч

Термокамера

Смяна на стълбищен автомат

( Оценка 5.0 ) от ( 3 отзива )

Всяка сграда има общи части. А всяка обща част на сградите има отделно осветление. Осветлението на общите части се захранва от електромер общи нужди и е самостоятелна електро инсталация от осветителен тип.

Системата на стълбищното осветление представлява съвкупност от осветителни тела, кабели, електрически връзки и лихт бутони. Системата се управлява от стълбищен автомат, рле за време и евентуално фотоклетка. Всички стълбищни осветителни инсталации са трижилни или четирижилни и работят на 220 V.

Какво се поврежда най-често в стълбищното осветление?

Една от основните повреди е „залепнал“ бутон. Бутона за стълбищното осветление не е електрически ключ, а само за момент докато е натиснат затваря веригата. Често повредата в стълбищният ключ е механична, като понякога залепва и контактната пъпка.Смяна на стълбищен автомат

Друга често срещана повреда е повреден стълбищен автомат или релето за време.

Релето за време се поврежда от пренатоварване, дълга експлоатация или късо съединение по веригата. Във всички случай на повреда стълбищният авотаамет се сменя. Смяната на стълбищен автомат не е сложна, ако се знае схемата на стълбищната електрическа инсталация. Отделно за смяна на стълбищен автомат е нужно да се разчете схеемата на самият апарат, всеки производител си има различно местоположение на входа и изхода, като се означават съответно със съответните знаци.

В краен случай при подмяна на автомата се налага използването на мултимер заа да се проследят правилно изводите на автомата и на електрическата верига, в противен случай може да увредите вашият нов стълбищен автомат. Ремонта на стълбищно осветление и най-вече смяната на стълбищен автомат изисква умения и знания по схемите на стълбищното осветление.

 

rss1 facebook google