gama_baner

За повече информация:

ГАМАТЕРМ ООД
тел.: 0882 285 230
тел.: 02 444 87 78

Професионални термографи

Откриване на теч

Термокамера

Аспиратор без връзка с комин

( Оценка 3.7 ) от ( 15 отзива )

аспиратор без връзка с коминАспиратор без връзка с комин се нарича абсорбатор. Доста често се използва думата абсорбер. Без значение от използваната дума, абсорбатора е аспиратор, които няма връзка с комин, т.е не аспирира, а абсорбира изпаренията и миризмите от процеса на готвене. Разликата между аспиратор и абсорбер е във връзката с комина и във филтрите. При аспиратора филтъра е метален или от текстил, които служи за обиране на влагата, докато при абсорбера, филтрите са с активен въглен. Абсорбатора засмуква и въздуха, които преминава през филтрите от активен въглен и филтрираният въздух се връща обратно в помещението (кухнята).

 

Има доста спорове относно ефективността на абсорбера, но въпреки всичко намира приложение. Най-често абсорбера се използва на места, където е невъзможно извеждане на тръба и връзка с комин, при липса на комин или при по-рядко използване.

Продължение...

Монтаж на бойлер в тухла

( Оценка 4.8 ) от ( 5 отзива )

монтаж на бойлер в тухлаДа закрепите бойлер в дома си не е лесен процес, а и доста отговорен. Особено и най-вече при бойлери монтирани над врати, мивки, тоалетни и други високи места. Доплнително ситацията се усложнява от нуждата за монтаж на бойлер в тухла четворка. Изпълнението му изисква специални умения и знания. Съвременните бойлери съответстват на всички предявени към тях изисквания. Те са надеждни, икономични и безопасни. Обаче напълненият с вода прибор има солидно тегло и особен натиск и предаване на сила към мястото му на закрепване, затова и пред собственика на бойлера стои задачата надеждно да го закрепи към стената.

Решил да изпълни тази задача човек си задава въпроси: как да закачи бойлера и къде е най-добре да извърши това. Монтажът на бойлер понякога е много труден, като може да възникнат допълнителни усложнения. За да не попаднете в сложна ситуация, непременно се доверете на фирма за професионален монтаж на бойлери. Специалистите от сервиза точно ще преценят възможните варианти за монтиране на бойлер на стена, независимо дали тя е от гипсокартон, итонг, панел, бетон или тухла. Например монтажа на бойлер върху едни от най-често срещаните стени – от тухли се нуждае от специфични методики, инструменти и пособия за закрепване. Различните бойлери се монтират по своя индивидуална схема, която ще бъде най-добре разчетена от съответните специалисти. Следвайки инструкциите на производителите, майсторите ще монтират бойлера според неговите схема и правила, издавайки ви след това необходимата гаранция.

Монтаж на бойлер в тухла

Преди да започнете със същинското монтиране на бойлера на тухлената стена вие трябва да сте наясно с подходящото място на неговото монтиране. При монтаж на бойлер в тухла трябва да се вземат в предвид някои особености. Бойлерът трябва да се монтира на определено разстояние от стените и тавана, за да може лесно да се обслужва при нужда от ремонт и поддръжка. Трябва да бъде разположен близо до вода и електричество. След като сте определили точното място на монтажа на бойлера, специалистът ще отбележи местата, където трябва да се разположи прибора. Правят се необходимите отверстия, а с помощта на анкери, болтове, дюбели, чопове, шпилки... бойлерът се окачва.

Продължение...

Бойлери доставка и монтаж

( Оценка 5.0 ) от ( 2 отзива )

доставка и монтаж на бойлериБойлера е електрически уред, необходим на всяко домакинство, което няма централно топлоподаване. Бойлерите са три основни вида, като начин на работа и устройство: това са проточен бойлер, обемен бойлер и комбиниран бойлер със серпентина. 

Трита основни модификации бойлери се предлагат от почти всички пройзводители с голямо разнообразие от модели. Бойлерите са предназначени да задоволяват нуждата от топла вода за баня, за чешма, за кухня или за промишлени нужди.

Избора на бойлер е труден и при липса на необходимите познания може да си закупите неподходящ бойлер.  Ние препоръчваме на нашите клиенти консултация със специалист преди избора на бойлер, което съсп сигурност ще ви спести време, нерви и пари.

Бойлери доставка и монтаж

Гаматерм ООД предлага на своите клиенти консултация за избор на нов бойлер по телефона, посещение на техник на адрес и богат избор от електрически обемни бойлери, комбинирани бойлери и проточни бойлери.  Моделите бойлери може да видите в нашият онлайн магазин за бойлери.

При поръчка на бойлер от нашият магазин за бойлери вие получавате: безплатна доставка в рамките на град София, демонтаж на старият бойлер и монтаж на нов бойлер, като при нужда извозваме старият бойлер до определените за целта места.

Доставка и монтаж на бойлери се предлага само за клиентите закупили бойлер от нас. Гаранцията за монтаж на бойлер е 60 месеца. Предлагаме доставка на всички необходими материали за монтажа на уреда. 

Електро и ВиК услуги от професионални водопроводчици и електротехници за София 24/7. 

Монтаж на пералня София

( Оценка 5.0 ) от ( 3 отзива )

Пералните до скоро бяха лукс, но от известно време с напредването на техниката и науката
се превърнаха в необходимост.
Необходимостта от пералня се налага и от забързаното ежедневие и липса на достатъчно време. Пералната спестява време и е удобство, като гарантира качествоно пране
за кратко време. Някои перални машини се предлагат с вградена сушилня.
Всички перални се продават в пълен комплект - маркуч за чиста вода, маркуч за отпадна вода и мсички
части към пералнята. В комплекта към пералнята има и инструкция за монтаж и експлоатация.
Всеки решил да монтира пералнята си сам е длъжен да прочете и разучи подробно инструкцията за монтаж,
а останалите да повикат водопроводчик или професионална фирма за монтаж на перални.
Преди да започне монтажа на пералнята е необходимо да се избере място, като мястото трябва да е в близост до извод та студена вода, извод на канал и евентуално електрически контакт за да включим машината.

Монтаж на пералня София. Как се сврзва пералня към канал и водопровод.


Първо отворете капака на пералнята и извадете всички части. Вътре в барабана са маркучите и всичко необходимо за монтажа.Монтаж на пералня
Маркучите са стандартна дължина и при евентуално по-дълго хразтояние трябва да ги заменим с по-дълги или да ги удължим. Желателно е удължаването да не се прави с тиксо, скоч или други наръчни материали, с предназначените  за целта снадки и преходи. След като сте подвързали пералнята към чистата вода, канали и тока следва изваждането на транспортинета пръчки. Ваденето на транспортните пръчки
е задължително. Тези транспортни шини държат барабана на пералнята за да не се повреди по време на транспорта, но след това те придържат барабана и така пералнята ви няма да работи или по точно ще работи, но няма да пере и ще вибрира страшно.
Когато всичко до тук е изпълнено по указания от инструкцията следва нивелиране на пералнята. Нивелирането при някои модели се извършва от четерите крачета, а при други само от двете предни крачета на пералнята.
Трябва машината да е стъпила здраво на пода и да не се пързаля и клати, като много важно условие е да е хоризонтирана правилно, т.е да няма страничмен наклон. Нивелирането е важно. При неправилно невилиране пералнята ще задържа вода и ще вмирисва дрехите.

Неправилно изградени свръзки на канала и водопровода, както и свързване на пералнята към водопровода и канала могат да доведат до скрити течове!

Монтаж и смяна на редуцир вентили и спирателни кранове.

( Оценка 5.0 ) от ( 5 отзива )

Гаматерм София е лицензиран представител на редица водещи фирми, търгуващи с батерии, смесители, кранове и редуцир-вентили.

При случай на необходимост от подмяна на спирателен или сферичен кран във ВиК инсталацията ви, не се колебайте да потърсите работник на фирмата ни. Той ще дойде мигновено до вашето населено място и ще смени крана ви с първокачествен такъв.

Нашата фирма се занимава със смяната на кранове както на мивки, така и на тръбопроводи, независимо от техния цолаж.

Всеки кран или редуцир вентил, който е монтиран от нас, има антикорозионна защита и е със сертификат за качество. Някои редуцир-вентили се произвеждат с възможност за добавяне на манометър за измерване на налягането. Квалитетните майстори на Гаматерм ООД  се справят лесно с подмяната и на манометри и възвратни клапани.

Монтираме и заменяме редуцир вентили за вода, бойлери, газ, както и на редуцир-клапани под ниско и високо налягане.

С вентилите, клапаните и крановете на Гаматерм София, вашата водопроводна инсталация ще бъде винаги в пълна изправност.

 

Още статии...
rss1 facebook google